Kallt

Jag gissar på att Akki, precis som jag, längtar till våren… just nu tycker han inte att det är speciellt kul att vara utomhus. Så länge vi går ut och tar den vanliga rutten, ett halv varv runt huset, protesterar han inte men han står och lyfter på ena framtassen så jag ser att han fryser. Och ibland blir det ”hoppa på tre ben”-gången.

DSC09512

Jag kan inte säga att han alltid är lugn inomhus, men för det mesta. Inomhus tränar vi en del vardagslydnad och gör ibland söklekar. Mest hjärngympa med andra ord. Jag märker på honom att han ibland blir frustrerad när han inte får uppmärksamhet, men ibland känns det som han själv inte riktigt vet vad han vill. På ett sätt kan han påminna om en litet barn; jag minns hur jag själv kunde vara som liten.. när det rusade i hela kroppen och man ville fast visste inte riktigt vad. Om han kunde prata skulle han säkert bubbla av frågor.. men hur? Vadå? Varför då..??

Akki och Dennis

Akki och Dennis

Akki sover fortfarande en hel del. Sitter man i soffan vill han gärna klämma in sig någonstans där det egentligen inte finns plats, eller väldigt nära bredvid med huvudet över ens ben. Om man reser sig kollar han förvånat på en, typ ”Vart är du påväg?”.

Foto: Simon Nkangi

Etiketter: ,

3 kommentarer till “Kallt”

 1. Ja Pietro längtar också efter våren. Det värsta är att hans gamla skor är utslitna (han vägrar att gå på promenad barfota när det är vinter), och hans nya som jag beställt har blivit helt försenade…

 2. Lea skriver:

  Hejsan! :)
  Vilken otroligt vacker hund Akki är… är helt tagen! Så kul att ha hittat hit :D

  Ha de gott!
  Hälsar, Leo & Lea

 3. Lea skriver:

  Hej igen!
  Tack själv! Då hoppas jag att ni snart är tillbaka här i bloggen, ser fram emot Akkis i vårsolen. :)

Lämna en kommentar